kurum yayıncılığı

g yayın grubu olarak bugüne dek 100’ün üzerinde kitabın ortaya çıkmasını sağladık, Türkiye’nin en önemli kurumlarına yayıncılık desteği verdik. Öne çıkan projelerimizden bazıları:

Denizler Durdukça – Türk Deniz Eğitim Vakfı 25. Yılı

Türkiye’de denizcilik eğitimi konusunda çok önemli bir sivil toplum girişimi olan ve hem verdiği kurslarla, hem de kurduğu Piri Reis Üniversitesi’yle sektörün gelişmesine büyük katkıda bulunan TÜDEV’in 25 yıla yayılan hikayesi.

Tepedeki Okul – Robert Kolej’in Üç Yüzyılı

Beş yıllık bir emeğin ürünü olan Tepedeki Okul – Robert Kolej’in Üç Yüzyılı, Robert Kolej’in üç yüzyıla yayılmış tarihini daha önce yayımlanmamış belgelere ve ilk kez gün ışığına çıkan fotoğraflara dayanarak anlatan bir kitap.

Türkçede daha önce bu kapsamda bir çalışma yapılmadı – Tepedeki Okul için Robert Kolej’in kurumsal arşivinin yanı sıra Osmanlı Devleti, Türkiye Cumhuriyeti, Bulgaristan ve ABD arşivlerinden ve bireysel koleksiyonlardan  yararlanıldı, okulun ilk müdürlerinin varislerine ulaşılarak 150 yıl öncesinin belgeleri ortaya çıkarıldı.

70 Yıllık Yolculuk – Petrol Ofisi, 1941-2011

Türkiye’nin köklü akaryakıt dağıtım ve madeni yağ firmalarından biri olan Petrol Ofisi 2011 yılında, özel bir kitapla kurumsal geçmişini ve 70. yılını kutladı.

Fenerbahçe 1907-2007 (“Asr-ı Fener”)

Türkiye’nin en büyük kitabı olma özelliğini taşıyan bu yapıtın bütçesi yaklaşık 1,6 milyon euro’ydu. 40 kişilik bir ekibin iki yılı aşkın bir süre çalışmasıyla, yurtiçi ve yurtdışında yapılan arşiv araştırmalarıyla, 50 bini aşkın fotoğraf ve belgeye ulaşılarak gerçekleştirildi. 50×70 cm boyutlarında, 536 sayfalık bu dev yapıt yalnızca 2007 adet basıldı ve hem içeriğiyle, hem de fiziksel özellikleriyle dünya çapında bir koleksiyon nesnesi oldu.

İçinde Sevgi Saklı – Özel Sezin Okulu’nun 50 Yıllık Öyküsü

İçinde Sevgi Saklı,  Özel Sezin Okulu’nun 1960’ların başında küçük bir apartmanda başlayan ve bugün 20.000 metrekarelik bir kampüste devam eden hikayesini, fotoğraflarla, bu öyküde yer alanların tanıklıklarıyla anlatıyor.

Sezin’in 50 yıllık başarısının temelinde, hakiki bir çocuk sevgisini, aydınlık ve gelişmeye açık bir eğitim anlayışıyla birleştirmiş olmak yatıyor. Bu kitap, yarım yüzyıllık bu geleneğin öyküsünü, geleneği kuran ve yaşatanlarla öğrenciler, veliler, öğretmenler ve çalışanlarla birlikte yeniden hatırlamak ve paylaşmak için kaleme alındı.

Suna Kıraç Kültür Merkezi’nin Yapılamama Hikayesi

İnan Kıraç

İnan Kıraç, Tepebaşı’nda TRT binasının bulunduğu alanda büyük ve çağdaş bir kültür merkezi yapmak, tasarımını da dünyaca ünlü mimar Frank Gehry’ye yaptırmak isteyince, başına gelmedik kalmaz.

Müfit Kanuni: Bir Kimyacının Hikayesi

Müfit Kanuni, “Cumhuriyet Kuşağı”nın son temsilcilerinden biri.

Çok zor koşullarda kimya mühendisi olan, azmi ve çalışkanlığıyla Türkiye’deki kimya sektörünün önemli sanayicilerinden biri haline gelen Müfit Kanuni’nin hikayesi, aynı zamanda Türkiye’nin 80 yıllık dönüşümünün ve Türk sanayisinin de hikayesi.

Kabuğundan Taşan Adam: Nirun Şahingiray

Türk otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Nirun Şahingiray, ölümünün ardından kişisel servetinin büyük bir kısmını Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışladı. Şahingiray için hazırlanan kitap, bu ünlü iş adamının yaşamına olduğu kadar, sektörün ve Türk endüstrisinin gelişim çizgisine de tanıklık ediyor, TEGV’in desteklediği öğrencilereyse bir esin kaynağı oluyor.

Seçilmiş Anlar – Şakir Eczacıbaşı

Şakir Eczacıbaşı bir iş adamıydı, kültür adamıydı, çevirmendi; Şakir Eczacıbaşı aynı zamanda elli yıllık bir deneyim ve birikime sahip bir fotoğrafçıydı. Eczacıbaşı’nın en iyi fotoğraflarını bir araya getiren, yaşamındaki önemli anlarla iç içe geçiren ve üzerine yazılmış yazılarla harmanlayan bu kitabın konsept çalışması, fotoğraf seçimi, metinlerin hazırlanması ve arşiv araştırması yapıldı, tasarım ve basım süreçleri yürütüldü.

RES

Dirimart Sanat Galerisi için yeni bir sanat dergisi konsepti yaratıldı, ilk sayısı üretildi ve kuruma devredildi. RES, içeriğiyle de, tasarımıyla da Türkiye’nin sanat ortamına yeni bir ses getirdi.

Burası Yapı Kredi, Fark Buradaydı

Burhan Karaçam

Yapı Kredi genel müdürlerinden Burhan Karaçam’ın, bankadaki dönemini ve Türk bankacılık sektörüne getirdiği yenilikleri ayrıntılı bir biçimde anlatan bu kitabın yazımında Burhan Karaçam’la bire bir çalışıldı, kendisinin çalışma arkadaşlarıyla kapsamlı röportaj ve toplantılar yapılarak kalıcı bir kurum tarihi çalışması ortaya çıkarıldı.

Türkiye – Selçuklulardan Osmanlılara Sanat

Giovanni Curatola

İtalyan sanat tarihçisi Giovanni Curatola’nın Türkiye – Selçuklulardan Osmanlılara Sanat‘ı Türkiye’ye, özellikle de Türk sanatını olanca görkemi ve güzelliğiyle temsil eden İstanbul’a odaklanıyor.

g yayın grubu, kitabın uluslararası yayıncısı Jaca Book’la işbirliği yaparak, kitabın Türkçe versiyonu için saygın bir yayınevi – Yapı Kredi Yayınları – bulunmasını sağladı ve ardından tüm üretim aşamalarını – çeviri, editörlük, tasarım uygulama – üstlenerek Yapı Kredi Yayınları adına gerçekleştirdi.

Kültürünü Konuştur – Polonya

Polonya-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı şerefine düzenlenen kutlamaların bir parçası olan Kültürünü Konuştur – Polonya, Adam Mickiewicz Enstitüsü’yle işbirliği içinde çevrilip yayımlandı ve bir resepsiyonla okurlara tanıtıldı.

Yolun Yarısında

Mithat Diker

Türk Ralliciliğinin tanınmış ismi Mithat Diker, Yolun Yarısında adını verdiği kitabında, çocuk yaşta başlayan araba sevdasından Dünya Ralli şampiyonalarına uzanan hızlı yaşam öyküsünü anlatıyor. Yolun Yarısında aynı zamanda motor sporlarının Türkiye’deki gelişiminin bir özeti. Kitap, genç yarış tutkunları için ağabeylerinden bir rehber, ralli meraklıları için arşivlik bir eser.